Hoofdlocatie

Al jaren is Logopediepraktijk ’t Weeshuis een vertrouwd onderdeel van Gezondheidscentrum ’t Weeshuis in de benedenstad van Nijmegen. In het prachtige monumentale pand hebben we een ruime praktijkruimte, met uitzicht op het knusse binnenplein.

U kunt bij ons terecht met allerlei problemen die zich voor doen op stem-, spraak-, mond-, kaak- en taalgebied. Ook doen wij gehooronderzoek en kunnen wij u helpen met problemen die samenhangen met een verminderd gehoor.

In het gezondheidscentrum zijn meerdere disciplines onder één dak gehuisvest. Op deze manier kunnen we gebruik maken van elkaars deskundigheid. Wij werken nauw samen met huisartsenpraktijk ’t Weeshuis, tandartsen ’t Weeshuis en fysiotherapie Bottendaal.

Geschiedenis
Het gezondheidscentrum ’t Weeshuis kent een rijke historie. In 1554 liet de rijke weduwe Stijn (Christina) Buys een som geld na die moest worden gebruikt voor de opvang van wezen. In 1560 werd een weeshuis aan de Broerstraat gesticht, dat echter na twee jaar te klein bleek te zijn. Daarop werd het Begijnenklooster aan de Begijnenstraat betrokken. In de periode tot 1953 deed het pand dienst als weeshuis. In 1982 is door sterk optreden van het Buurt Comité Benedenstad een gezondheidscentrum opgezet in het voormalig Weeshuis. Inmiddels is het gezondheidscentrum uitgegroeid tot een belangrijke spil in het voorzieningennetwerk in de Benedenstad.

Openingstijden

Wij zijn op maandag tot en met vrijdag van 08.30u – 17.30u aanwezig.

Het adres

Begijnenstraat 29
6511 WN
Nijmegen

Afspraak maken?

Voor het maken van een afspraak zie ‘Contact en aanmelden’.

ONZE CLIËNTEN VERTELLEN

  • "Prettige samenwerking. Het voelde goed om hier te zijn!"
  • "Fijne persoonlijke aandacht voor het kind, maar ook voor de ouder."
  • "Licht en opgewekt van aanpak, dat maakt het aangenaam om er te zijn."
  • "Fijn dat je met verschillende soorten oefeningen komt en bekijkt of deze bij mij passen."
  • "Goede, concrete oefeningen voor thuis waar je niet omheen kunt."

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden?